Ingeborg Schneider

Content Specialist

Een tikkeltje eigenwijs, verslaafd aan social media én tovert graag met woorden. Dat is Ingeborg in een notendop. Als ‘content nerd’ zet ze graag haar tanden in complexe vraagstukken. Van strategieën uitdenken voor de socials tot aan het creëren van de content zelf; ze doet het allemaal. Maar waar ze het meeste energie uithaalt? Het schrijven van pakkende teksten!

Interesses

Reizen
Kunst & cultuur
Fashion
Fotografie

Vaardigheden


Copywriting

SEO

Content strategie

content creatie

social media management

fotografie

Tools


Adobe photoshop

adobe indesign

adobe premiere pro

adobe illustrator

wordrpess

canva

Certificaten

Nederlands C1
Google Analytics: Beginner

Ervaring

Content Specialist – Opdrachtgever Anglers

EASY Road Transport

Niet een bedrijf waar ik vast in dienst ben, maar wel enkele weken aan een mooie positionering heb mogen werken. EASY Road Transport is al een langere tijd klant bij Anglers en biedt – je raadt het al – logistiek transport aan bij expediteurs. Na de vraag of ‘we meer met content konden gaan doen’, bleek eigenlijk dat de boodschap van EASY Road niet helemaal scherp was. Daarnaast was ook de vastgestelde doelgroep waar het bedrijf zich op richt verouderd. Met een aantal workshops, interviews en onderzoeken ben ik tot een nieuwe positionering strategie gekomen, die zich direct uit in een nieuwe content strategie.

WordPress bureau Sowmedia

Sowmedia is een bureau gevestigd in Rotterdam, die expert zijn op het gebied van WordPress websites. Niet alleen bouwen zij websites voor inmiddels vele klanten, ze bieden ook hosting, beheer en onderhoud aan.

Bij Sowmedia ben ik verantwoordelijk voor alle content: van het vullen van de socials tot maandelijkse nieuwsbrieven, blogs & cases schrijven. Maar ook het optimaliseren van huidige webpagina’s komt op mijn bord terecht. Daarnaast heb ik voor Sowmedia een content strategie ontworpen om ervoor te zorgen dat we structureel met de juiste inhoud posten om onze gestelde doelen te behalen.

Equipe Zorgbedrijven

Equipe Zorgbedrijven is een groep van gespecialiseerde klinieken, waar onder andere Velthuis Kliniek, Xpert Clinics en Xpert Handtherapie onder vallen. Bij Equipe ben ik tijdelijk verantwoordelijk geweest voor het beheren van alle social kanalen, het vullen van de content kalender, het creëren van social content en blogs en de nieuwsbrief.

Anglers intern

Met Anglers willen we ons natuurlijk ook duidelijk op de kaart zetten. Laten we nou net zelf de kennis en expertise in huis hebben. Voor onze interne marketing ben ik bezig geweest met een vernieuwende content strategie, waarbij zowel onze klant als nieuwe medewerkers aangesproken worden. Dat uit zich in:

  • Blogs
  • Social media
  • Nieuwsbrieven
  • Whitepapers

Content Marketeer – Jump

Hoe zet je een start-up op de kaart bij de arbeidsmarkt én nieuwe prospects. Dat was het vraagstuk waarmee ik aan de slag ging binnen Jump. Als software bedrijf ontwikkelde het verschillende maatwerk applicaties door middel van low-code. Naast het uitwerken en inzetten van een content strategie, raakte ik ook betrokken bij het bedenken van de herpositionering.

Content Marketeer – Congos

Een digital agency die mkb’ers en zzp’ers van volledige service voorziet: websites, applicaties, marketing en branding. Ik heb hier voor de meest uiteenlopende ondernemingen content strategieën mogen bedenken. Daarnaast hield ik me bezig met social media- & website management én creëerde ik (samen met het team) de content zelf.


Opleidingen

BA Communicatie – Hogeschool Rotterdam

Van 2019 tot 2021

AD Crossmediale communicatie – Hogeschool Rotterdam

Van 2017 tot 2019

Alle blogs van Ingeborg