Anglers - Get hooked

Online Marketing Traineeship

Kick-start je carrière

Ben jij klaar voor een vliegende start in online marketing? Wij zoeken enthousiaste trainees die meters willen maken. Dit is jouw kans om te groeien.

> Of bekijk onze andere vacatures

online marketing traineeship

online marketeer in spe!

Heb jij de motivatie om een carrière te starten als allround online marketeer? En ben je leergierig en proactief? Solliciteer direct voor ons online marketing traineeship en maak kans om een echte Anglers trainee te worden.

Theorie
én praktijk

HBO of WO
opleiding

Duur:
7 maanden

Rotterdam /
Zuid-Holland

Online marketing traineeship
Het leukste traineeship van Rotterdam

Ben jij net afgestudeerd van je HBO- of WO- opleiding of heb jij al langere tijd de wens om de weg als online marketeer in te slaan? Dan is het Anglers online marketing traineeship echt iets voor jou!

Je volgt een goed begeleid programma tijdens je traineeship, waarin je alle in’s en out’s van het vak leert! Of het nu gaat om social advertising, SEO, SEA, data-analyse, content marketing, e-mailmarketing, digital advertising of conversieoptimalisatie. Je leert het allemaal!

marketing traineeship

Wat ga je doen als marketing trainee?

Jouw functieomschrijving

Tijdens het marketing traineeship doe je niet alleen veel nieuwe kennis op, maar pas je die ook direct toe in de praktijk. Als online marketing trainee krijg je namelijk meteen je eigen klant(en) en werk je op locatie bij je opdrachtgevers, waardoor je snel waardevolle ervaring opdoet. Wel zo fijn, want zo leer je het meest!

Terwijl je aan de slag gaat met je eigen klant(en), volg je de 10 belangrijkste online marketingmodules, waardoor je essentiële kennis direct kunt toepassen in de praktijk. Je krijgt volop ruimte om snel te groeien, ondersteund door coaching van ervaren team lead.

Bij Anglers leer je niet alleen via theorie en cursussen, maar ook van je collega’s tijdens het werk. In onze kennissessies, die regelmatig door ervaren experts worden gegeven, duiken we diep in verschillende onderwerpen binnen online marketing. Deze sessies zijn interactief en geven je praktische inzichten die je direct kunt toepassen. Kennissessies sluiten we vaak af met een gezellige vrijmibo!

Je ontvangt een volwaardige trainee-vergoeding met kans op leuke bonussen. En natuurlijk is er de mogelijkheid om een échte Angler te worden na je traineeship. En… Al enthousiast?

Al meer ervaring op zak? Bekijk dan eens onze allround online marketeer vacature!

Online Marketing Traineeship Rotterdam

Anglers Academy

De theorie leer jij in de Anglers Academy op een interactieve en toegankelijke manier. Met theorie, video’s en praktische opdrachten word je stap voor stap begeleid.

Modules die je doorloopt gaan over allerlei online marketing onderwerpen, zoals het bouwen van een WordPress-website, Search Engine Optimization (SEO) en het beheren van Google Ads (SEA) campagnes. Je kennis wordt voortdurend getoetst en na succesvolle afronding van de cursussen ontvang je waardevolle certificaten. Zo groei je uit tot een volwaardige online marketeer!

Wat onze Anglers zeggen

Waarom jij zéker ons online marketing traineeship wilt volgen

Als je een Angler trainee wordt, kom je te werken in een team vol jonge en enthousiaste mensen. Je kennis wordt iedere maand uitgebreid tijdens de maandelijkse Anglers Learn (waarbij vooral lekker eten niet mag ontbreken).

Als Angler ben je gedurende je dienstverband verzekerd van een goede job, een aantrekkelijk salaris, veel uitdaging en verantwoordelijkheid.

Een aantrekkelijk starterssalaris van 2.400 euro (o.b.v. fulltime)
NS Business Card of kilometervergoeding
Bring your own device vergoeding
25 vakantiedagen per jaar
Doorgroeimogelijkheden
Maandelijks kennissessies en trainingen
Maandelijks teamuitjes en wekelijkse borrels
Tofste kantoor in het centrum van Rotterdam
En als je een hond hebt, mag je deze zéker meenemen

Ga voor het leukste digital marketing traineeship. Tot bij de volgende Anglers Meet!


Sollicitatieproces Online Marketing Traineeship

Solliciteren

Jij wilt een Angler worden! Binnen 2 weken krijg je van ons een reactie op je sollicitatie.

Kennismaking

Zijn we geïnteresseerd in jou? Dan bellen we je op voor een gezellige kennismaking!

1e gesprek

Je komt langs op onze locatie. Onder het genot van een bakkie leren we jou beter kennen en vertellen we jou over Anglers!

2e gesprek

Tijd om te laten zien wat je in huis hebt! Via een uitdagende opdracht kijken we waar jij staat.

Aan de slag!

Hebbes! We hebben je binnen gehengeld. Tijd om je contract te ondertekenen. Welkom aan boord!

Veelgestelde vragen

We begrijpen het als je vragen hebt! Daarom hebben we een aantal veelgestelde vragen hieronder op een rijtje gezet. Mocht jouw vraag er niet bij staan, neem dan contact op!

Het traineeship bestaat uit een intensief en uitdagend programma waarin je binnen 7 maanden wordt opgeleid tot een volwaardige online marketeer. Tijdens het traineeship werk je aan diverse toffe projecten voor je eigen klanten (vaak op locatie), waarbij je werkervaring opdoet in verschillende aspecten van online marketing, zoals contentmarketing, artificial intelligence, zoekmachine marketing en digital advertising. Je volgt verschillende modules en behaalt daarbij certificaten.

Gedurende deze periode krijg je begeleiding van je team lead, die je helpt om je voortgang te bewaken en je naar de volgende stap in je ontwikkeling te begeleiden.

Verder worden er maandelijks kennissessies georganiseerd voor het team. Tijdens deze sessies worden de nieuwste trends en ontwikkelingen in de online marketingwereld besproken en worden er praktische tips en technieken gedeeld om je vaardigheden verder te verbeteren.

Een typische week tijdens ons Traineeship Digital Marketing bestaat uit een goede mix tussen het werken aan (klant)projecten, trainingen en persoonlijke ontwikkeling. De ene dag ben je druk bezig met een uitdagende opdracht voor een klant, zoals het optimaliseren van een WordPress website, terwijl je de volgende dag weer de modules uit de academy volgt. De balans tussen theorie en praktijk zorgt ervoor dat je elke week weer wat nieuws leert en jezelf blijft ontwikkelen.

Elke dag als trainee is anders. Je begint de dag met een teammeeting om even met z’n allen de koppen bij elkaar te steken en de prioriteiten op een rijtje te zetten. Daarna duik je de academy in om aan een module over digital advertising te werken en de bijbehorende praktijkopdracht te maken om je kennis te testen.

Na de lunch is het tijd voor een potje pingpong – even de spieren losgooien en de hersens laten ontspannen. In de middag zet je de opgedane kennis in bij het werken aan een project voor de interne marketing, zoals het opzetten van een wervingscampagne!

Geen zorgen, je staat er tijdens je traineeship niet alleen voor! Je krijgt begeleiding van je team lead, met wekelijkse meetings waarin je voortgang wordt besproken. Zo weet je precies waar je staat en wat er van elkaar verwacht wordt.

Daarnaast zijn je collega’s, bestaande uit een groep toegewijde online marketeers, content marketing specialisten en digital advertising specialisten, altijd bereid om te helpen. We vormen een hecht team waar samenwerken en elkaar ondersteunen zeer gewaardeerd worden.

Tijdens je traineeship ga je aan de slag voor je eigen opdrachtgevers. Dit zal zich tijdens je traineeship opbouwen. In de eerste maanden zul je meer tijd besteden aan persoonlijke ontwikkeling, maar hoe verder het traineeship vordert, zul je steeds meer dagen voor opdrachtgevers werken. Het aantal dagen dat je bij een opdrachtgever werkt, hangt af van de specifieke projecten en de afspraken die met de opdrachtgever zijn gemaakt.

Tijdens het traineeship ga je aan de slag voor je eigen opdrachtgevers. Voorbeelden van opdrachtgevers waar wij voor werken kun je vinden op deze pagina. Mocht er geen externe opdrachtgever beschikbaar zijn, dan kun je deelnemen aan interne projecten. Deze projecten variëren van het onderzoeken hoe we AI het beste binnen onze organisatie kunnen inzetten tot het ondersteunen van onze interne marketinginitiatieven.

Ja, dat kan. Afhankelijk van wat voor werk je die dag doet en de afspraken met de klant, heb je de vrijheid om vanuit huis aan de slag te gaan. We waarderen het echter ook zeer als je op kantoor werkt, omdat dit de samenwerking en teamdynamiek versterkt.

Als trainee zal je in het begin voornamelijk op ons kantoor in hartje Rotterdam aan de slag gaan. Later in de traineeship zal je ook bij klanten op kantoor aan de slag gaan. Maak je geen zorgen, je blijft gewoon in Zuid-Holland. Bovendien kun je ook gebruikmaken van onze poolauto’s om naar de klanten te reizen.

Na het traineeship zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden bij Anglers. Je begint als allround online marketeer, waar je een brede basis legt. Vanuit deze positie heb je volop kansen om verder te groeien, of je nu wilt specialiseren in een specifiek vakgebied of je rol als allround online marketeer wilt verdiepen.

Hoewel we geen garantie kunnen geven, is het doel van de traineeship om talentvolle trainees na afloop een mooie positie aan te bieden binnen Anglers, afhankelijk van je prestaties en de beschikbare mogelijkheden.

Het sollicitatieproces bij Anglers bestaat uit meerdere stappen. Je begint met het insturen van je CV en een motivatiebrief, waarin je laat zien waarom jij de perfecte kandidaat bent. Vervolgens neemt Joeri contact met je op om te kijken of er een klik is.

Mocht dit het geval zijn, dan wordt je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Onder het genot van een bakkie koffie leren we elkaar beter kennen en vertellen we je alles over Anglers! In het tweede gesprek is het tijd om te laten zien wat je in huis hebt. Via een opdracht kijken we waar jij staat op online marketing gebied. Als alles goed gaat, ben je klaar voor de laatste stap: aan de slag! Tijd om je contract te ondertekenen. Welkom bij Anglers!

Je persoonlijke ontwikkeling wordt gedurende het traineeship nauwlettend gevolgd om een goed beeld te krijgen van je groei als marketeer. De academy geeft inzicht in de voortgang door de certificaten en praktijkopdrachten, die duidelijk laten zien welke vaardigheden je onder de knie hebt.

Deze voortgang wordt wekelijks besproken met je team lead, zodat eventuele verbeterpunten aangepakt kunnen worden en er een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld kan worden.

Secundaire arbeidsvoorwaarden voor het traineeship bij Anglers omvatten onder andere een aantrekkelijk starterssalaris van 2.400 euro (o.b.v. fulltime), een NS Business Card of kilometervergoeding, en een "bring your own device" vergoeding. Daarnaast krijg je 25 vakantiedagen per jaar, toegang tot maandelijkse kennissessies en trainingen, en de mogelijkheid om door te groeien. Er zijn ook maandelijkse teamuitjes, wekelijkse borrels, en je kunt je hond meenemen naar kantoor. Bovendien werk je in een tof kantoor in het centrum van Rotterdam.

Jazeker! Wil je graag vragen stellen aan een oud-trainee over het traineeship? Neem dan contact met ons op, en wij brengen je in contact met een oud-trainee. 

Wil je meer weten over het traineeship?